Zestz
 
6-gangendiner in 22 minuten geserveerd in New Yorkse metro
Categorieën: dining around, foodnieuws

Je hebt pop-up restaurants en pop-up restaurants. Een origineel concept maakt het verschil. Het idee dat verschillende koks onder leiding van supper club A Razor, A Shiny Knife op 1 mei in de New Yorkse metro uitvoerden, was vooral ook een uitdaging van formaat. Een kwestie van timing ook. De gasten hadden via de mail instructies gekregen om de metro te nemen. Daar werden ze opgewacht door een dame met een paraplu. De metrowagon waarin zij plaatsnamen veranderde in een illegaal restaurant dankzij de ‘tafelbladen’ die met touwen aan het plafond werden hangen. Assistenten versierden de tafels met takjes lavendel, deelden servetten en bestek uit. Een sommelier schonk water. (‘Wenst u plat of bruiswater?’)

Kaviaar en foie gras
Bij elke stop van de metro stapte er een medewerker van het pop-up restaurant naar binnen en serveerde een nieuw gerecht. Luxueuze gerechten welteverstaan. De gasten genoten van kaviaar, foie gras en filet mignon; het nagerecht bestond uit een piramide van chocolade panna cotta, voorzien van een laagje bladgoud. Ondertussen keken de overige bezoekers in de metrowagon voor zich uit of luisterden naar hun iPod.

Na dit 22 minuten durende eetfestijn kregen de gasten hun 100 dollar terug. ‘We zagen het als een uitdaging,’ zegt Michael Cirino van A Razor, A Shiny Knife in de New York Times. Niet zo blij waren ze bij het vervoersbedrijf, de Metropolitan Transportation Authority. Een diner in de metro? zei de woordvoerder van het vervoersbedrijf in dezelfde krant. ‘Nee. De metro is er voor het vervoer, niet om er diners te houden.’

Afgebeeld is een van de foto’s die Emily C nam tijdens het zesgangendiner. Bekijk hier alle beelden.

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer